Welkom op het forum van startpagina!

Dit forum staat op alleen-lezen. Je kan hier informatie zoeken en oude berichten terugvinden, maar geen nieuwe berichten plaatsen.

Naar overzicht van alle forums

Wat kun je eten als je echt geen geld meer hebt?

  • Hans van Zand

    Heb je geen geld meer om te eten? Dit is supergoedkoop:

    Bij een Turkse groentenwinkel kun je een zak kopen van tien kilo aardappelen en grote zakken van 300 gram paprikapoeder. Met buillonlokjes met daarin wat sap van verse citroenen kun je een gezonde jus maken.

    Goedkope groente is vaak winterwortel, ui en kool.

    Op volkstuinen kun je soms goedkope groente kopen.

    Je kunt gezonde limonade maken van verse, uitgeperste citroen met heel veel water en kristalsuiker. Het mag niet echt zuur smaken, want dat is slecht voor je tanden. (Dan kun je eventueel tanderosie krijgen.) Daarom moet je dat ook liefst maar een keer per dag drinken en minimaal een uur voor het tandenpoetsen.

    Bij een goedkope supermarkt kun je een goedkope zak van 5 kilo rijst kopen. Is lekker met gewelde rozijnen en bruine bonen en paprikapoeder en ui. Of met wat sla-olie en suiker.

    Je kunt zelf havermout koken met melk of water.

    Je kunt zelf brood bakken in een simpele magnetron in een ingevette, glazen schaal met meel en gedroogde gist en water, of in een broodbakmachine. Je kunt trouwens in een magnetron bijna alles koken. Dus ook als je op een zolderkamertje woont.

    Bij de Lidl verkopen ze heel goedkope diepvries-kabeljauw.

    Slaolie heeft veel calorieën, dus is goed om door je eten te doen als je erge honger hebt.. En het is veel gezonder dan spek en boter en room. Maar als je wilt afvallen, moet je slechts 30 gram slaolie per dag gebruiken.

    Kijk ook op het prikbord van www.consuminderen.prikbord.nl

  • Hans van Zand

    Die link hierboven klopt niet. Ik bedoel: het prikbord van www.consuminderen.startpagina.nl

  • Hans van Zand

    www.prikpagina.nl/list.php?f=1329

  • Dingetje

    De bedoeling is leuk maar dat prikbord is al sinds half november gesloten.

  • Hans van Zand

    Je kunt inderdaad nu niets toevoegen aan dat prikbord, maar je kunt wel de oude berichten lezen, vandaar.

  • beccamv5

    Ovenschotel

    Het universele recept voor een ovenschotel:

    1/3 vlees of vlees vervanger.

    Dat kan een restje zijn.. gehakt.. (gehaktballen snij je in plakjes)

    Spek, kip in plakjes of stukjes getrokken.. zonder bot, carbonades, hamlappen.. wat dan ook. In plakjes of stukjes onderin.

    Groenten:

    Restjes .. of vers. Mag je zelf weten.

    Aardappels in plakken, (kan ook een restje zijn) of in puree vorm, of overgebleven pasta.

    Maak een sausje.. bechamel, of peper'/room of wat je lekker vindt.

    (saus maken?: 40 gr. boter smelten in pannetje. (niet bruin laten worden)

    40 gr bloem erbij.. even van het vuur.. ROEREN ROEREN.. totdat de bloem alle boter heeft opgenomen. Weer op het vuur, scheutje voor scheutje melk of bouillon erbij… roeren roeren roeren.. tot het dik wordt.. meer melk of bouillon erbij… tot ongeveer een halve liter.. of dat je denkt dat de saus de juiste dikte heeft. Zout, peper, of andere kruiden die je lekker vindt erbij.. kaas kan ook… heel even laten pruttelen.. en klaar)

    Saus over de ovenschotel gieten, paneer meel erop als je dat lekker vindt of geraspte kaas.. en de hele smik een half uurtje de oven in.

    Becca

  • schanul

    http://delowbudgetclub.hyves.nl

    ook ff checken voor recepten….kan nooit kwaad(:D

  • X

    Bij de buren proberen is ook aan te raden als je goed contact met je buren hebt dan, en anders is de hond van de buren ook een optie ;)

    Maar ff serieus, goede tips.

    Zelf heb ik nogal de neiging om van zaken zoals pastasaus en dergelijke grote hoeveelheden te maken en dan in te vriezen in porties. Een grotere hoeveelheid ineens maken scheelt vaak aardig wat geld heb ik gemerkt. (Ben alleen red.)

  • X

    lol

    Afhankelijk van het ras doe je er ook wellicht wat langer mee….hahaha

  • inba

    http://consuminderen.startpagina.nl/prikbord/

    dit prikbord is absoluut niet gesloten of gesloten geweest.